Священник пояснив, чи гріх робити пластичні операції: запам'ятайте це
Священник пояснив, чи гріх робити пластичні операції: запам'ятайте це

Священник пояснив, чи гріх робити пластичні операції: запам'ятайте це

Це питання вже прокоментував священник Православної церкви України Олексій Філюк. Чи гріх робити пластичні операції – читайте в матеріалі LifeStyle24.

Чи гріх робити пластичні операції

Священник Олексій Філюк зауважив, що існують різні ситуації, пов'язані з пластичними операціями. Так, якщо людина зазнала опіків і їй треба терміново зробити пересадку шкіри через проблеми з покривом, то хірургічне втручання у цьому випадку – не гріх. Втім, коли вірянин свідомо хоче змінити свою зовнішність за допомогою імплантів, зокрема збільшити груди, то це неетично, але не вважається гріховним.

Все дозволено, але не все корисно. Гріх, це коли вже перебір. Бо тоді це вже не від Бога, а від – Диявола,
– запевнив Олексій Філюк.

Священник Православної церкви України також звернувся до християн і закликав не вдаватися до будь-яких змін своєї зовнішності, які пов'язані з пластичними операціями. Однак дозволяється це робити в екстрених випадках, коли гостро стоїть питання життя і смерті.

Що говорить Біблія про будь-які зміни зовнішності

Святе Письмо не розповідає конкретно про пластичні операції, але застерігає вірян не піддаватися гордині, яка може спонукати до думок про зміни власної зовнішності. Коли людину до хірургічного втручання схиляє марнославство, то вона стає для себе ідолом, але такого немає бути. Водночас у Біблії мовиться про те, що не варто намагатися свої зовнішнім виглядом привернути до себе увагу.

Не варто робити розкішних зачісок, прикрашати себе золотом, перлами чи дорогим вбранням. Натомість, як і личить жінкам, що присвятили себе Богові, їм слід прикрашати себе добрими вчинками,
– йдеться у Першому Посланні до Тимофія 2:9.

Християнам варто приділяти увагу власному внутрішньому світу та постійно самовдосконалюватися.

"Нехай ваша окраса буде не зовнішня - заплітання волосся, накладання золотих обручок чи прибирання в шати, але всередині людського серця, в нетлінності душі, лагідної та мовчазної: це многоцінне перед Богом", – мовиться у Першому Посланні до Петра 3:4.

Источник материала
loader