Там важко жити: 5 сучасних будинків, у яких є щось дуже непрактичне
Там важко жити: 5 сучасних будинків, у яких є щось дуже непрактичне

Там важко жити: 5 сучасних будинків, у яких є щось дуже непрактичне

Прозорі стіни, незвичайні плани поверхів та гігантські сходи – чого тільки не вигадають домовласники та архітектурні студії, щоб зробити житло унікальним. Онлайн-журнал про нерухомість Dezeen зібрав 5 будинків, у яких жити складніше, ніж це здається на перший погляд.

"Полікарбонатний будинок"

Химерний будинок Будинок у плівціБудинок в обгортці / Фото Simon Devitt

Новозеландська студія DCA Architects of Transformation загорнула заміську дачу на березі озера в напівпрозору полікарбонатну обгортку. Це житло належить родині директора студії.

Чому власник вирішив "розмити" плівкою такі чудові краєвиди – загадка. До того ж дощ на таку поверхню падатиме дуже гучно.

Прозорі зовнішні стіни та лабіринт

Нерухомість Скляний будинок ЛабіринтБудинок зі скляними стінами / Фото Koichi Torimura

S House – проєкт, що реалізував десять років тому в Токіо архітектор Юсуке Карасава. Це чотириповерховий будинок фактично зі скла, замість стін – панорамні вікна. Приватність порушена на всі сто відсотків.

Окрім того, кімнати в будинку сполучені між собою більш ніж десятком сходів. На вигляд це нагадує лабіринт. З кімнати до кімнати доведеться підійматися та спускатися сходами.

Решітка замість звичної підлоги

Нерухомість Будинок Підлога з дерев'яної решітки Дерев'яна решітчаста підлога / Фото Jay Yang

Подружжя архітекторів S2B Studio нарешті попрацювало для себе й збудувало сімейне житло в Лондоні. Його дивна особливість – дерев'яна решітка між поверхами замість підлоги.

Очевидно, на нижньому поверсі перебувати трохи небезпечно, бо які дрібні речі можуть випадково впасти на голову. Меблі з ніжками вгорі теж не поставиш, бо вони можуть провалитися або застрягнути.

"Вбивчі сходи"

Круті сходи через весь будинок / Фото Dezeen

Це житло спроєктувала японська студія Nendo будинок для трьох поколінь родини в Токіо. Проєкт назвали "Будинок-сходи", адже через будівлю наскрізно проходить "сходоподібна структура". На вигляд вони лякають, очевидно, спускатися звідти треба дуже обережно.

"Я сподіваюся, що мешканці не п'ють. Мені пощастило б пережити одну ніч у такому місці", – пожартував хтось із користувачів соцмереж.

Будинок-трапеція

Нерухомість Будинок у формі трапеціїЖитло у формі трапеції / Фото Alex Shoots Buildings

Архітектори Ksa Studený спроєктували будинок у формі трапеції зі скла та бетону. Він розташований на узбіччі лісу в словацькому селі, тому, мабуть, зробити скляні стіни здавалося гарною ідеєю. Розплющувати очі на ліжку й бачити чарівну природу – ідея непогана.

А от з формою будинку творці трохи не вгадали. Нахил стін зовсім не практичний. Про це свідчать картини, які наче от-от впадуть.

Источник материала
loader
loader