В Україні шахрайська група торгувала неіснуючими автомобілями
В Україні шахрайська група торгувала неіснуючими автомобілями

В Україні шахрайська група торгувала неіснуючими автомобілями

Херсонські поліцейські оголосили нову підозру шахраям, які продали неіснуючі автомобілі на майже 800 тисяч гривень.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Херсонської області.

У дописі йдеться про те, що у березні поточного року в Херсоні поліцейські затримали подружжя за підозрою у вчиненні низки шахрайств. Нині встановлено додаткові епізоди їх злочинної діяльності. Так з’ясовано, що у другій половині 2022 року в одному із торгівельних інтернет-майданчиків вони розміщували оголошення про продаж автомобілів із вимогою обов’язкової передоплати. Після перерахунку коштів оголошення видалялося. Вводили в оману зловмисники й військовослужбовців ЗСУ.

Тоді працівники карного розшуку разом зі слідчими Херсонського районного управління поліції встановили, що чоловік розміщував у мережі Інтернет оголошення про продаж автомобілів за заниженою ціною. Після отримання завдатку "продавець" не виходив на зв’язок. А жінка робила собі різноманітні процедури у салонах краси у борг, брала гроші нібито від родичів у борг, а потім зникала та не повертала кошти. Також у магазинах вони, зловживаючи довірою, брали товар, за який нібито повинні були занести гроші, але після його отримання зникали.

У пресслужбі додали, що нині встановлено, що через цю шахрайську схему шахраї "заробили" близько 781 тисячі гривень. Також поліцейські наразі затримали й 22-річну учасницю шахрайської групи, яка нещодавно повернулася до Херсона з-за кордону.

Фігурантам наразі інкримінували заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах. Підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення.

Источник материала
loader