В Україні запустять проєкт з рекрутингу в ЗСУ через «Дію»
В Україні запустять проєкт з рекрутингу в ЗСУ через «Дію»

В Україні запустять проєкт з рекрутингу в ЗСУ через «Дію»

Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо реалізації протягом двох років експериментального проєкту з рекрутингу громадян в електронній формі, зокрема з використанням засобів порталу «Дія».

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Погоджено пропозицію Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації протягом двох років експериментального проєкту щодо рекрутингу громадян України в електронній формі. Затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту», - зазначив він.

За даними Мельничука, визначено, що учасниками експериментального проєкту є громадяни України віком від 18 до 55 років, які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків, не проходять військову службу у Збройних силах, інших військових формуваннях, утворених відповідно до закону, правоохоронних органах спеціального призначення, Службі безпеки чи розвідувальних органах, не призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та виявили бажання взяти участь в експериментальному проєкті.

Він вказав, що рекрутинг осіб в електронній формі включає вибір особою військової частини та спеціальності, подачу особою заяви про проходження військової служби за контрактом із використанням засобів порталу «Дія», зокрема із використанням мобільного застосунку «Дія».

Як повідомляв Укрінформ, до центрів рекрутингу української армії звернулися уже 20 954 громадянина.

Источник материала
loader