Віцепрезидентка СКУ презентувала дослідження про Лесю Українку і діаспору
Віцепрезидентка СКУ презентувала дослідження про Лесю Українку і діаспору

Віцепрезидентка СКУ презентувала дослідження про Лесю Українку і діаспору

Віцепрезидентка Світового конгресу українців Наталія Пошивайло-Таулер провела онлайн-лекцію на тему «Ім’я Лесі Українки в українському громадському і культурному житті Австралії та Нової Зеландії (1949–2023 рр.)».

Про це віцепрезидентка СКУ повідомила Укрінформу.

Пошивайло-Таулер виступила на запрошення Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара в Національному університеті «Острозька академія». Подія відбулася у змішаному форматі - студенти долучилися до прослуховування офлайн із аудиторії, а низка педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти з різних областей України взяли участь дистанційно.

Віцепрезидентка СКУ презентувала дослідження про Лесю Українку і діаспору - Фото 1

Слухачі дізналися про факти з історії становлення та розвитку української громади в Австралії та Новій Зеландії, провели паралелі з ситуацією, в якій опинилися українці в зв’язку з російською агресією в Україні, дізналися про постать Лесі Українки в громадському житті діаспори.

Також в межах лекції була панель «запитань-відповідей», у ході якої йшлося про обізнаність зарубіжної аудиторії в Австралії з постаттю Лесі Українки, співпрацю закордонних українців із дипломатичними установами.

В межах лекції обговорювалися ідеї щодо проведення і участі у книжкових ярмарках у Австралії та Новій Зеландії, заохочення і створення інституту культурних та літературних амбасадорів, які будуть поширювати знання про Україну, а також визначні постаті мовою і засобами, актуальними в сучасних умовах за межами України.  

Крім того, Наталія Пошивайло-Таулер розповіла про становлення Союзу українок в Австралії, яка святкує своє 75-річчя існування.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Данденонг, що є передмістям Мельбурна, членкині Ukrainian Women’s Association Victoria організували виставку, присвячену 75-літтю Союзу Українок штату Вікторія, Австралія. 

Фото: Наталія Пошивайло-Таулер

Источник материала
loader