GM показав інноваційний бронеавтомобіль на базі Chevrolet Silverado
GM показав інноваційний бронеавтомобіль на базі Chevrolet Silverado

GM показав інноваційний бронеавтомобіль на базі Chevrolet Silverado

У США в рамках виставки AUSA 2024 підрозділ GM Defence презентував бронеавтомобіль Next Gen. Він побудований на базі пікапа Chevrolet Silverado 2500HD ZR2 і може служити командно-штабною машиною, використовуватися для евакуації поранених, підвезення боєприпасів та інших вантажів, а також боротьби з БПЛА.

Тактичний Next Gen отримав броньований кузов, який може захистити водія та пасажирів від обстрілу зі стрілецької зброї та уламків мін. Йому зберегли ряд функцій від цивільної машини, зокрема захист від перекидання, камери кругового огляду, антиблокувальну систему гальм, а також електронний контроль стійкості на дорозі. Однак головною особливістю бронемашини є його силове встановлення.

GM показав інноваційний бронеавтомобіль на базі Chevrolet Silverado - Фото 1

На відміну від цивільної версії машини військова оснащена гібридною силовою установкою. 2,8-літровий дизельний турбодвигун Duramax доповнили електромоторами на передній та задній осях. Також є 12-модульний акумуляторний блок, який дозволяє бронеавтомобілю їздити у повністю електричному режимі.

Дане рішення дуже доречне, тому що при русі в електричному режимі силова установка працює безшумно і залишає менший тепловий слід, тим самим роблячи Next Gen менш помітним для ворога. До того ж фахівці передбачили ще й два спеціальні безшумні режими – Silent Drive та Silent Watch. А ще двигун може працювати не лише на дизельному паливі, а й на авіаційній гасі JP8. Найближчим часом новинка буде доступна до замовлення.

Источник материала
loader
loader