Майор «Гром» у «Станції Краматорськ»: Найболючіше питання зараз в армії - недостатня підготовка бійців
Майор «Гром» у «Станції Краматорськ»: Найболючіше питання зараз в армії - недостатня підготовка бійців

Майор «Гром» у «Станції Краматорськ»: Найболючіше питання зараз в армії - недостатня підготовка бійців

Найболючішим питанням в армії нині є недостатня спеціальна підготовка особового складу.

Таку думку висловив майор Євгеній Громадський (позивний «Гром») у програмі «Станція Краматорськ», що вийде на Ютуб-каналі Укрінформу в середу, 16 жовтня, о 19:00.

«Я бачив, як люди приходять на виконання бойових завдань із таким рівнем навченості, від якого хочеться плакати. Я змушений витрачати час на тренування новобранців, замість того, щоб займатися бойовим злагодженням свого підрозділу», – зауважує «Гром».

Євгеній був наймолодшим військовим, якому присвоїли звання Героя України. Це сталося ще на початку повномасштабного вторгнення, коли йому було неповних 22 роки. «Мені було приємно, що командування так високо оцінило мої досягнення, але я не знав, що я наймолодший, до того моменту, поки не познайомився на наступному нагородженні, у вересні 2022-го, з новим наймолодшим Героєм України, якому було лише 18», – зазначив «Гром».

Високе звання, переконує Громадський, додає не привілеї, а відповідальність. «Це – найвища нагорода в країні, і треба постійно доводити діями та справами, що ти її справді гідний», – зауважив військовий.

У перший день війни молодий офіцер, випускник Національної академії НГУ отримав завдання зупинити ворога на Окружній дорозі, що вела по прямій до Харкова. «Було дуже страшно в певні моменти, але я був готовий до війни, тому що розумів: рано чи пізно – це станеться», – розповів «Гром».

Ворожу колону тоді розбили і окупантів відкинули від Харкова, але того дня загинув батько Євгена, полковник у відставці Олег Громадський, який приїхав із добровольцями на допомогу сину. «Я продовжую справу батька, який з 2014-го боровся з росіянами, а також із совковими стандартами в армії. Він хотів побороти систему і найважливішим для нього були довіра та ставлення підлеглих бійців, як і для мене», – наголосив офіцер.

Як змінити ситуацію з підготовкою мобілізованих, чому на фронті не вистачає людей «тилових» професій і як змінилася українська армія від початку війни – про все можна дізнатися з повної версії інтерв’ю з Громадським на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Євгеній «Гром» Громадський – майор бригади НГУ, Герой України, нагороджений орденами «Золота Зірка», «За оборону Харкова» та орденом Івана Сірка ІІІ ступеня. Командував розвідувальним взводом «Бешкетники Сірка» в складі 92-ї окремої механізованої бригади.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та, водночас, висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины Армия
Источник материала
loader
loader