15000 доларів за вирішення земельних питань – на Рівненщині викрили голову громади та депутата
15000 доларів за вирішення земельних питань – на Рівненщині викрили голову громади та депутата

15000 доларів за вирішення земельних питань – на Рівненщині викрили голову громади та депутата

15000 доларів за вирішення земельних питань – на Рівненщині викрили голову громади та депутата - Фото 1

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури голові громади Вараського району повідомлено про підозру у закінченому замаху на одержання неправомірної вигоди та у підбуренні до надання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 1 cт. 369-2 КК України), а також депутату однієї із міських рад – в одержанні неправомірної вигоди для себе за здійснення впливу на осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, голова громади обіцяв директору аграрного підприємства не ініціювати на сесії місцевої ради питання щодо розірвання укладених договорів оренди земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, якими користувалася фірма. За це посадовець попросив 5000 доларів США.

Ще 10 000 доларів США директор підприємства надав депутату однієї з міських рад, щоб той «вирішив» це ж питання з обранцями громади.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи. Депутату – цілодобовий домашній арешт, а голові громади – тримання під вартою із правом внесення 205 904 грн застави. Крім того, рішенням суду очільника громади відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

Tweet
Источник материала
loader
loader