Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості
Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості

Американська компанія Chevrolet провела рекордні заїзди нового Chevrolet Corvette ZR1 на гоночному треку в Німеччині. У рамках заходу спорткар зміг розвинути рекордну швидкість для серійних автомобілів, виготовлених американським автовиробником.

На полігоні ATP Automotive Testing Papenburg у Німеччині президент General Motors Марк Ройсс (Mark Reuss) за кермом 2025 року Corvette ZR1 розігнався до 233 миль/год (375 км/год), що є найкращим показником у категорії серійних автомобілів вартістю менше ніж $1 млн.

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості - Фото 1

«Встановлення рекорду швидкості на Corvette ZR1 – справжній тріумф для Corvette та Chevrolet, а також зворушливий, сюрреалістичний досвід для мене особисто, – розповів Ройсс. – З переходом нового покоління спорткара на середньомоторне компонування ми знали, що визначні характеристики та баланс зроблять це реальною можливістю. Цей рекорд — свідчення мощі ZR1 та неймовірно талановитої команди, яка його розробила та побудувала».

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості - Фото 2

ZR1 оснащений найпотужнішим серійним двигуном V8, коли-небудь виробленим американським автовиробником. Corvette вперше отримав середньомоторне компонування у 2020 році, відкривши нові можливості продуктивності та інновацій. Інженери Chevrolet використали весь свій досвід у галузі програмного забезпечення, моделювання та конструювання, щоб створити новий еталон швидкості для американських автовиробників.

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості - Фото 3

У рекордному заїзді взяв участь серійний Corvette ZR1 зі стандартними налаштуваннями шасі, аеродинамічним пакетом, стандартним спойлером, шинами Michelin Pilot Sport 4S та алюмінієвими дисками. Під час заїзду використовувався режим Top Speed ​​Mode, призначений виключно для закритих гоночних трас. Він дозволяє повною мірою використати потенціал шасі для досягнення максимальної швидкості. Крім Ройсса, в салоні під час рекордних заїздів був присутній інженер, який аналізував дані про стан авто в режимі реального часу.

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості - Фото 4

Важливо відзначити, що рекорд швидкості не був поодиноким. У рамках заходу п’ять інженерів та два автомобілі ZR1 змогли розігнатися до рекордної швидкості у кількох заїздах. Полігон у Папенбурзі не вперше приймав гостей зі США. Раніше представники компанії Chevrolet вже проводили тут швидкісні тести шостого та сьомого поколінь Corvette ZR1 та шостого покоління Camaro ZL1.

Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості - Фото 5

На сьогодні Chevrolet Corvette ZR1 є найшвидшим серійним автомобілем в історії концерну GM. Він оснащується 5,5-літровим бензиновим двигуном LT7 V8 DOHC з двома турбінами. Його потужність досягає 873 кВт/1087 к.с., а момент, що крутить, – 1123 Нм. У парі з ним працює 8-ступенева роботизована коробка з двома зчепленнями.

Раніше “Автоцентр” розповідав, що в компанії Chevrolet готують нову модифікацію Corvette, яка займе верхню сходинку в ієрархії культового сімейства.

Теги по теме
рекорд
Источник материала
loader