Прем’єр Словаччини передбачає швидке завершення війни в Україні
Прем’єр Словаччини передбачає швидке завершення війни в Україні

Прем’єр Словаччини передбачає швидке завершення війни в Україні

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив думку, що завершення війни в Україні може відбутися вже в найближчому майбутньому. Під час своєї заяви він зазначив, що ймовірність цього є “дуже високою” та натякнув, що найближчим часом можуть з’явитися важливі новини щодо цього питання.

“Я очікую, що завтра можна буде на щось натякнути, тому що раптово з’являється тема запрошення України до НАТО”, – заявив Фіцо, маючи на увазі можливі зміни в міжнародній політиці щодо українського питання.

Членство України в НАТО: умови та позиція Словаччини

Проте прем’єр-міністр Словаччини підкреслив, що це запрошення до НАТО не буде “безкоштовним”. Він повторив свою раніше озвучену позицію, що його уряд не підтримує вступ України до Північноатлантичного альянсу. Фіцо, відомий своїм скептичним ставленням до антиросійських санкцій та підтримки України, закликав “забути” про можливість того, що Росія добровільно відмовиться від захоплених українських територій.

Політична ситуація та наслідки

Заяви Фіцо піднімають питання про те, які саме умови можуть бути висунуті Україні в обмін на її запрошення до НАТО та можливе завершення війни. Політик, який нещодавно повернувся на посаду прем’єр-міністра Словаччини, має репутацію прихильника більш поміркованого підходу до російсько-українського конфлікту, що контрастує з більш жорсткою позицією інших країн-членів НАТО.

Його коментарі про те, що завершення війни може відбутися в короткі терміни, є неочікуваними на фоні продовження бойових дій та відсутності конкретних переговорів між сторонами.

Источник материала
loader
loader