Республіка Корея буде стерта з карти світу – КНДР
Республіка Корея буде стерта з карти світу – КНДР

Республіка Корея буде стерта з карти світу – КНДР

Напруженість між Північною і Південною Кореєю досягає нового піку. Як повідомляє Reuters, Пхеньян заявив, що 1,4 мільйона людей подали заявки на вступ до армії, демонструючи готовність до війни на тлі загострення відносин із Сеулом. Державні ЗМІ Північної Кореї опублікували фотографії, на яких показані молоді люди, що підписують документи, ймовірно, для вступу до лав збройних сил.

Згідно із заявами КНДР, запуск безпілотників з листівками з Південної Кореї на територію Півночі є актом агресії, що “поставив ситуацію на межу війни”. Як відповідь, Північна Корея підірвала дві дороги на кордоні між країнами, щоб запобігти проникненню через них. Пхеньян також вдався до погроз на адресу Сеула, заявивши, що війна може призвести до повного знищення Південної Кореї.

Заява Пхеньяна: “Республіка Корея буде стерта з карти світу”

У повідомленні КНДР наголошується: “Якщо почнеться війна, Республіка Корея буде стерта з карти світу. Оскільки вона прагне війни, ми готові покласти край її існуванню”. Ця заява посилила побоювання міжнародної спільноти щодо можливої ескалації збройного конфлікту на Корейському півострові.

Поки що світова спільнота уважно стежить за розвитком подій, але зрозуміло, що кожен новий інцидент додає напруги у відносини між двома країнами, які технічно все ще перебувають у стані війни з часів корейського конфлікту 1950-1953 років.

Теги по теме
война КНДР
Источник материала
loader