У Дніпрі посадовець ТЦК організував схему для ухилянтів
У Дніпрі посадовець ТЦК організував схему для ухилянтів

У Дніпрі посадовець ТЦК організував схему для ухилянтів


Під час розслідування слідчі перевірятимуть на причетність до злочинної схеми посадових осіб обласної військово-лікарської комісії.

У Дніпрі слідчі викрили схему ухилення від мобілізації, організовану посадовцем ТЦК та СП. Про це пресслужба поліції Дніпропетровської області у середу, 16 жовтня.

Керівник одного з відділів ТЦК та СП, залучивши 39-річного чоловіка, організував схему виготовлення фіктивних довідок військово-лікарської комісії та видачу військовозобов’язаним тимчасового посвідчення з відміткою про непридатність до військової служби.

Під час обшуків у фігуранта вилучили гроші в різній валюті – загалом близько 33 тис. доларів, мобільні телефони та банківські картки, а також фіктивні виписки з історії хвороби та медичну документацію с 2022 по 2024 роки, флеш носії з особистими даними військовозобовʼязаних та їх діагнозами. Також вилучено автомобіль Тoyota Land Сruiser Рrado, який належить організатору схеми.

 

 

Посадовцю вручено повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Тоді як його 39-річний спільник підозрюються у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Обом фігурантам загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Окремо у пресслужбі наголосили, що під час розслідування слідчі перевірятимуть на причетність до злочинної схеми посадових осіб обласної військово-лікарської комісії.

Раніше в Одеській області правоохоронці ліквідували канал переправлення чоловіків за кордон.

Нагадаємо, на сьогодні щонайменше 40 людей втратили життя під час спроб незаконно перетнути кордон. Більшість таких випадків траплялися на річках.



Теги по теме
полиция СБУ расследование
Источник материала
loader
loader