У Нідерландах опозиція закликала призупинити членство Угорщини у Шенгені через візи росіянам
У Нідерландах опозиція закликала призупинити членство Угорщини у Шенгені через візи росіянам

У Нідерландах опозиція закликала призупинити членство Угорщини у Шенгені через візи росіянам

У Нідерландах дві опозиційні партії закликали призупинити членство Угорщини у Шенгені через те, що ця країна видає візи великій кількості росіян, які в'їжджають до країни без належних перевірок.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

«D66 (прогресивні демократи) і CDA (Християнсько-демократична партія) закликають тимчасово виключити Угорщину з Шенгену через російську загрозу», - йдеться у повідомленні.

Вони стверджують, що Угорщина допускає занадто багато росіян в країну без відповідних перевірок, які потім також можуть в'їхати в інші країни Європи, щоб шпигувати. "Поки Угорщина не посилить свій контроль над росіянами, сторони хочуть, щоб Нідерланди виступали за таке тимчасове «призупинення», - повідомляє видання.

За даними NOS, дві опозиційні закликають, щоб прем'єр-міністр Нідерландів виступив за тимчасове призупинення членства Угорщини, поки ця країна «не покращить контроль за своїми кордонами». Під час парламентських дебатів перед засіданням Європейської ради, в якому прем'єр-міністр Нідерландів візьме участь, D66 і CDA попросили навести вагомі аргументи на користь такого призупинення.

За словами депутата від D66 Яна Патернотте, за останні роки з Європи за підозрою в шпигунстві було депортовано 400 росіян.

Він також зазначив, що поблизу кордону з Лімбургом вдалося запобігти диверсії з безпілотником.

«Російська загроза неминуча, Угорщина розстеляє червону доріжку, і ми повинні зупинити це», - наголосив депутат.

Лідер CDA Анрі Бонтенбаль закликав недооцінювати небезпеку і «вживати заходів проти країн, які допомагають росіянам».

Як повідомлялося, влітку цього року Угорщина спростила умови в'їзду для росіян та білорусів. Після візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви Будапешт включив громадян РФ та Білорусі до програми так званої національної карти - вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

Теги по теме
Россия Венгрия Нидерланды
Источник материала
loader