В Україні вперше випустили цикл відеоподкастів про життєпис Тараса Шевченка
В Україні вперше випустили цикл відеоподкастів про життєпис Тараса Шевченка

В Україні вперше випустили цикл відеоподкастів про життєпис Тараса Шевченка

Студія ВІАТЕЛ випустила цикл відеоподкастів «Тарас бентежний», присвячений 210-му ювілейному року від дня народження поета.

У ньому автори творчо й детально розповідають про життєпис Тараса Шевченка від Моринців до Чернечої гори у Каневі. Проєкт створений за підтримки Українського культурного фонду.

Відеоподкасти зняті у стилістиці телевізійного серіалу про приватне життя видатних українців «Гра долі», який виходить на екрани з 2005 року.

Ведучими подкастів стали українська телеведуча Наталка Сопіт та автор-режисер Василь Вітер. Автори анонсували 28 глав про Тараса Шевченка, які виходитимуть впродовж жовтня — листопада.

Перші 14 відео вже доступні для перегляду на YouTube-каналі «Гра долі» за посиланням.

Як зазначають автори, Шевченка часто сприймають як застиглу статую чи німий портрет —  і  це заважає зрозуміти справжній смисл його життя і його творчості.

«Ми прагнули показати постать Шевченка через призму сучасності. Без бронзи і без закам’янілості. Його вірші, його листи, його щоденник і його малюнки. Майже нічого від себе. Шевченка просто треба читати і слухати. Його поезії, прозу, його листи, і спогади сучасників, які були з ним знайомі зблизька. І тоді відкриється його Слово і стане зрозуміла не тільки його поезія і проза, не тільки твори художника, але й все те, що робить його таким сучасним для усіх поколінь українців. Тому що моральний дух і твердість його переконань сьогодні особливо важливі і для тих, хто боронить Україну на фронті, і для тих, хто забезпечує це в тилу»,  —  розповіла продюсер студії ВІАТЕЛ Галина Криворчук.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader