Військовий: В армії бракує «тиловиків», найгірша ситуація - з діловодами
Військовий: В армії бракує «тиловиків», найгірша ситуація - з діловодами

Військовий: В армії бракує «тиловиків», найгірша ситуація - з діловодами

Армія потребує фахівців різних професій, адже на війні комусь необхідно займатися приготуванням їжі, ремонтом техніки, опрацюванням та аналізом даних, діловодством, речовим забезпеченням тощо.

Про це розповів Герой України, майор бригади НГУ Євгеній Громадський (позивний «Гром») у черговій програмі «Станція Краматорськ»

За словами офіцера, у його підрозділі не вистачає саме «тиловиків». При чому, зауважив «Гром», військові, котрі виконують цивільну роботу, отримують зарплату, рівноцінну платні їхніх бойових побратимів. Усе залежить від місця розташування підрозділу. «Якщо це в умовах ведення бойових дій – сто тисяч гривень, якщо в тилу, в районі зосередження підрозділу, – 30 тисяч», – нагадав військовий.

Найгірше в армії – з діловодами, стверджує офіцер. «Хто буде вести книгу? Командиру треба командувати, приймати важливі рішення, віддавати накази. А без заповнення необхідних документів, без цієї паперової роботи бійці не отримуватимуть виплати, не зможуть ходити у відпустки, проводити ротації», – наголосив військовий.

За словами Громадського, в армії трапляються випадки на межі безглуздя, коли через зайвий сантиметр відступу чи навпаки – через нестачу буквально кількох міліметрів військовим просто рвуть рапорти і відправляють заново писати. А під кожним таким рапортом мають стояти підписи не одного керівника, тож доводиться днями бігати і заново підписувати у всіх командирів.

«Трохи легше стало після запровадження застосунку «Армія плюс», але це полегшення для наших колег з інших підрозділів ЗСУ, бо на структуру МВС дія застосунку поки не поширюється», – зауважив офіцер.

Утім, за словами військового, армія все ж таки відчутно змінюється на краще, хоч і повільно. «Цифровізація, молоді командири, модернізація озброєння – від початку війни спостерігається позитивна динаміка змін, особливо її помічають ті, хто воює з 2014-го», – зазначив «Гром».

Повне інтерв’ю з Громадським можна переглянути на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Євгеній «Гром» Громадський – майор бригади НГУ, Герой України, нагороджений орденами «Золота Зірка», «За оборону Харкова» та орденом Івана Сірка ІІІ ступеня. Командував розвідувальним взводом «Бешкетники Сірка» в складі 92-ї окремої механізованої бригади.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Теги по теме
Армия
Источник материала
loader
loader