Північнокорейські хакери викрали $3 мільярди криптовалюти для ядерної програми Пхеньяна, — звіт Microsoft
Північнокорейські хакери викрали $3 мільярди криптовалюти для ядерної програми Пхеньяна, — звіт Microsoft

Північнокорейські хакери викрали $3 мільярди криптовалюти для ядерної програми Пхеньяна, — звіт Microsoft

У 2023 році хакери з КНДР вкрали від 600 мільйонів до одного мільярда доларів.

Хакери з Північної Кореї з 2017-го по 2024 рік вкрали понад три мільярдів доларів у криптовалюті Північна Корея використовувала ці гроші для фінансування ядерної та ракетної програм. Про це йдеться у п’ятому щорічному звіті з кібербезпеки корпорації Microsoft.

У 2023 році хакери з КНДР вкрали від 600 мільйонів до одного мільярда доларів, уточнено у звіті. За ці гроші Пхеньян профінансував більш ніж половину своїх ядерних розробок.

Зазначається, що минулого року було вкрадено майже третину цієї суми – від $600 мільйонів до $1 мільярда.

Від минулого року компанія Microsoft викрила кілька нових північнокорейських хакерських груп, ціллю яких були саме криптовалютні організації. Йдеться про такі хакерські групи як Jade Sleet, Sapphire Sleet, Citrine Sleet. Також до переліку входить група Moonstone Sleet, яка розробила спеціальний варіант програми-вимагача та застосувала його проти організацій в аерокосмічному й оборонному секторах як для збору розвідданих, так і для отримання фінансової вигоди.

У Microsoft вважають, що активізація хакерів та створення нових груп свідчить про те, що КНДР розширює свою участь у діяльності програм-вимагачів. Країна посилює використання інструментів кіберзлочинців для зміцнення своїх фінансових ресурсів та просування власних стратегічних інтересів. Також компанія зазначає, що у підготовку хакерів та збільшення їхніх ресурсів інвестують усе більше.

Нагадаємо, в останньому звіті про кібербезпеку Microsoft заявила, що Росія, Китай, Іран і Північна Корея змінили свої методи хакерської роботи за останній рік, і тепер все частіше покладаються на хакерські угрупування для кібершпигунства та поширення дезінформації. Одночасно відбувається стрімкий ріст фінансових кіберзлочинів.

Фото: умовне / Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Microsoft
Источник материала
loader