Кількість охочих пройти Національний тест з медіаграмотності майже у 10 разів більша, ніж у 2023 році
Кількість охочих пройти Національний тест з медіаграмотності майже у 10 разів більша, ніж у 2023 році

Кількість охочих пройти Національний тест з медіаграмотності майже у 10 разів більша, ніж у 2023 році

Тільки сьогодні, 17 жовтня, перевірити свої знання з медіаграмотності спробували понад 200 тисяч українців.

Кількість охочих пройти Національний тест з медіаграмотності та перевірити свої знання майже у 10 разів більша, ніж минулого року. Про це повідомила пресслужба національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» в Instagram.  

Сайт не завжди міг впоратись із навантаженням, адже понад 200 тисяч українців спробували сьогодні свої сили, йдеться у повідомленні.  
 
Зазначається, що через нестабільну роботу сайту не всі змогли пройти тест. «Проте у вас все ж буде можливість зробити це у зручний час до кінця тижня та претендувати на подарунки!  А якщо ваша спроба перервалась через технічну помилку — ви зможете спробувати ще раз», - інформує пресслужба проєкту. 
 
Там нагадали, що тест можна пройти до 23:59, 20 жовтня (неділя). 
 
У понеділок, 21 жовтня, буде оголошено правильні відповіді на тест. А 25 жовтня оголосять 50 переможців, які отримають подарунки за проходження тесту. 
 
У пресслужбі додали, що повідомити про технічні проблеми або поставити додаткове питання щодо тесту можна на сторінці «Фільтра»  у соцмережах або на пошту: filter.mkip@gmail.com 

Раніше ми повідомляли, що сайт Національного тесту з медіаграмотності сьогодні, 17 жовтня, зазнав рекордної активності: за перші три години в тесті взяли участь понад 50 тис. українців. Щохвилини тест намагалися пройти 10 тис. людей, і сайт тимчасово вийшов з ладу. 

За інформацією організаторів, це рекордний показник за три роки його проведення. Для порівняння: у 2023 році в тесті взяли участь 26 тис. людей.

Пізніше сайт з тестом було відновлено, й організатори працювали з технічною підтримкою протягом дня, щоб усі охочі змогли пройти тест у зручний час.

  • Читайте також: Національний тест з медіаграмотності: 20 тисяч учасників за дві години

Нагадаємо, тест складається з 25 питань, що охоплюють п’ять тематичних блоків. 50 учасників, які покажуть найкращі результати, отримають призи.

Щоб взяти участь, перейдіть за посиланням. Результати тесту будуть опубліковані 18 жовтня на сайті проєкту «Фільтр».

Національний тест з медіаграмотності реалізовує національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії та проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується урядом Великої Британії. Національний тест з медіаграмотності втілюється разом з програмою USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілюється IREX in Ukraine за підтримки Посольства США.

Фото: «Фільтр» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader