Нардеп-утікач Одарченко на суді визнав, що пропонував хабар Мустафі Найєму
Нардеп-утікач Одарченко на суді визнав, що пропонував хабар Мустафі Найєму

Нардеп-утікач Одарченко на суді визнав, що пропонував хабар Мустафі Найєму

Одарченко на суді онлайн заявив, що саме Найєм нібито змусив його дати хабар, хоча той співпрацював зі слідством.

Народний депутат Андрій Одарченко, який незаконно виїхав з України через підозру у спробі підкупу ексголови Держагентства з відновлення Мустафи Найєма, визнав, що пропонував Найєму хабар. Про це він сказав 16 жовтня на засіданні Вищого антикорупційного суду, до якого нардеп доєднався онлайн, повідомляє «Бабель» з посиланням на трансляцію засідання.

Одарченко заявив, що саме Найєм нібито змусив його дати хабар. Депутат сказав, що не памʼятає, про яку суму вони домовилися, але особисто він нібито просив передати 10 тис. доларів.

Нардеп не розкрив, де зараз перебуває. Але сказав, що виїхав з України, оскільки тут начебто була «небезпека його життю і здоров’ю». На запитання прокурорки, як він перетнув державний кордон, Одарченко відповів: «Самостійно».

Нардеп просив посприяти виділенню коштів з Фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії на ремонт будівель університету, в якому Одарченко продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Після виділення коштів з фонду на криптогаманець Мустафи Найєма, який співпрацював з НАБУ і САП та сприяв розслідуванню, надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. доларів.

Членство депутата Андрія Одарченка у фракції «Слуга народу» призупинили на час проведення розслідування НАБУ. 

Фото: Андрій Одарченко / УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Коррупция взятка
Источник материала
loader
loader