Росія перешкоджає продажу місцевих філій банків через острах санкцій
Росія перешкоджає продажу місцевих філій банків через острах санкцій

Росія перешкоджає продажу місцевих філій банків через острах санкцій

Чому Росія перешкоджає продажу банків

Як повідомляє Bloomberg, дії Росії фактично виключають можливість придбання російськими компаніями, а через опір західних урядів до зовнішніх покупців продаж стає практично нереальним.

Наприклад, Mubadala Investment з Абу-Дабі минулого року відмовилася від купівлі російських активів UniCredit через побоювання щодо реакції з боку США.

Обидві установи, які залишаються одними з найбільших західних банків у Росії, продовжують розглядатися владою як ключові канали для міжнародних платежів.

Зауважте! Під тиском Європейського центробанку банки намагалися продати свої активи в країні, щоб мінімізувати втрати, зменшити ризики порушення санкцій та зберегти свою репутацію.

Однак Росія ускладнює вихід іноземних компаній, вводячи додаткові вимоги, такі як продаж зі значною знижкою і сплата "податку на вихід". Останніми тижнями ці вимоги стали ще жорсткішими: знижка зросла до 60%, а податок до 35%.

Зауважте! Обидва банки вже скоротили свої операції в Росії, але все ще надають деякі послуги, зокрема в іноземній валюті, що залишається критичним для російської економіки, особливо після кризи у сфері міжнародних платежів з червня.

Теги по теме
Бизнес Банк
Источник материала
loader