В РФ зафіксували найбільший за всю історію дефіцит кадрів
В РФ зафіксували найбільший за всю історію дефіцит кадрів

В РФ зафіксували найбільший за всю історію дефіцит кадрів

Завантаження потужностей підприємств у Росії в третьому кварталі знизилося до 80,4%, а наприкінці 2023 року воно знижувалось до 80,7%.

Забезпеченість кадрами в Росії у третьому кварталі 2024 року опустилась до рекордного мінімуму за всю історію спостережень. Про це Центробанк Росії у своєму моніторингу підприємств, у якому взяли участь 13 300 компаній.

Найгостріший дефіцит кадрів – в російських обробних підприємствах, що виробляють продукцію інвестиційного та споживчого призначення.

Кількість підприємств, які відчувають дефіцит кадрів, продовжила збільшуватися, і поки що незрозуміло, що може переломити цей тренд, з огляду на рішення збільшити чисельність військовослужбовців, прокоментували результати моніторингу російські аналітики.

Експерти зазначають, що посилення нестачі людей на підприємствах і надалі транслюватиметься в зростання зарплат і цін. Вони також прогнозують, що компанії можуть почати скорочувати виробництво, не маючи сили підтримувати його внаслідок зменшуваної кількості співробітників

Завантаження потужностей підприємств у Росії в третьому кварталі знизилося до 80,4%, що близько до попереднього рекордного значення – 80,7% наприкінці 2023 року.

Економічна активність РФ знову зростає після уповільнення в останні чотири місяці. Індикатор бізнес-клімату, який Центробанк Росії розраховує за даними опитування, у жовтні знову зріс.

Раніше Bloomberg писав, що зростання обмежень у ключових секторах економіки РФ загрожує для неї стрімким охолодженням. 



Теги по теме
Россия Экономика работа
Источник материала
loader
loader