Російського окупанта підозрюють у вбивстві цивільного жителя села Мощун
Російського окупанта підозрюють у вбивстві цивільного жителя села Мощун

Російського окупанта підозрюють у вбивстві цивільного жителя села Мощун

Російського окупанта підозрюють у вбивстві цивільного жителя села Мощун - Фото 1

Російського військовослужбовця Максіма Орєхова підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством.

Про це йдеться у тексті підозри.

У лютому-березні 2022 року Орєхов у складі армії РФ брав участь у бойових діях у Київській області, зокрема перебував у селі Мощун Київської області. Був заступником командира бойової машини навідником-оператором 1065 артилерійського полку 98 повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

16 березня 2022-го близько 17 години Орєхов із співслужбовцями патрулювали вулицю Вишневу. Там вони зустріли двох цивільних чоловіків, які пересували вантажний мікроавтобус, щоб він не зайнявся від пожежі, що почалася в гаражі. Чоловіки не брали участь часті у бойових діях, мали цивільний одяг і своєю поведінкою ніяк не провокували окупантів.

Орєхов без попередження почав стріляти по цивільним. Один чоловік загинув на місці, а другий дістав тілесні ушкодження середньої тяжкості і залишився живий.

У грудні 2023-го Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав російського військовослужбовця Максіма Орєхова винним у порушенні законів та звичаїв війни за епізодом пограбування приватного будинку в Мощуні. За матеріалами справи,  Орєхов із групою інших солдатів винесли з помешкання набори інструментів, золоті сережки, фотоапарат, відеокамеру і готівку. Вартість краденого оцінюється у близько 58 тисяч гривень. // Судовий репортер

Tweet
Источник материала
loader
loader