СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Харкову
СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Харкову

СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Харкову

Служба безпеки України (СБУ) затримала російського агента, якого перекинули до Харкова для коригування ударів по місту. Затримання стало результатом спецоперації військової контррозвідки, - повідомляє пресслужба СБУ.

Деталі затримання

Затриманий виявився 37-річним мешканцем Харкова, якого ФСБ завербувала після втечі до Росії на початку повномасштабної війни. За вказівкою співробітника ФСБ Євгенія Коняхіна, агент у травні 2023 року повернувся до України через треті країни для виконання завдань.

Мета діяльності агента

Основними цілями ворога, на яких працював затриманий, були військові полігони, де проходили навчання українські захисники. Під виглядом робочих поїздок агент фіксував локації оборонних об’єктів та розвідував інформацію про Сили оборони України.

Викриття та затримання

Контррозвідники СБУ завчасно викрили злочинну діяльність агента, задокументували його дії та затримали під час спецоперації. Зловмисник намагався використовувати своїх знайомих, зокрема військових та волонтерів, для збору інформації про місця базування українських військ.

Підозра та можливе покарання

СБУ повідомила агенту про підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Зараз він перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спецоперація СБУ

Операцію затримання проводили за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури. СБУ продовжує активно працювати над викриттям агентів ворога і захистом української території від спроб окупантів завдати удару по стратегічно важливих об'єктах.

Источник материала
loader