Шмигаль: Наша мета - до 2033 року обстежити більшість потенційно замінованої території
Шмигаль: Наша мета - до 2033 року обстежити більшість потенційно замінованої території

Шмигаль: Наша мета - до 2033 року обстежити більшість потенційно замінованої території

Україна прагне до 2033 року обстежити абсолютну більшість потенційно замінованої території у 140 тисяч квадратних кілометрів.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Конференції з питань протимінної діяльності в Україні, що проходить у Лозанні, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави уряду.

"Розмінування України — це глобальний проєкт, який має об’єднати світ. На сьогодні приблизно чверть території нашої держави потенційно забруднена мінами та боєприпасами. Це близько 140 тисяч квадратних кілометрів. Наша головна амбітна мета — аби до 2033 року ми обстежили абсолютну більшість потенційно замінованої території, і Україна була чистою від мінного сміття", - сказав він.

Шмигаль зауважив, що на цьому шляху треба виконати кілька ключових завдань. Зокрема, необхідно створити повноцінну систему управління протимінною діяльністю, сформувати довгострокову міжнародну коаліцію розмінування України, розширити виробництво машин із розмінування, впровадити інноваційні методи та технології, а також підвищити обізнаність громадськості про заміновані території та інформувати людей про ризики.

За словами глави уряду, по кожному з цих пунктів вже є важливі досягнення.

"Дякуємо Швейцарії за організацію конференції, яка зібрала більш як 50 офіційних делегацій. Закликав учасників приєднатися до Лозаннського заклику до дії, який стане підсумковим документом конференції", - додав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигальз українською делегацією прибув до Швейцарії для участі в Конференції з питань протимінної діяльності, де відбудеться зустріч із керівництвом Швейцарії щодо питань двосторонньої співпраці.

Фото: Телеграм-канал глави уряду

Теги по теме
война Швейцария
Источник материала
loader
loader