"Це було дуже важко чути": іменитий боксер завершив кар'єру через невиліковну хворобу
"Це було дуже важко чути": іменитий боксер завершив кар'єру через невиліковну хворобу

"Це було дуже важко чути": іменитий боксер завершив кар'єру через невиліковну хворобу

Це невиліковне захворювання головного мозку, яке пов’язане з повторними черепно-мозковими травмами. Воно з'явилося в бійця, внаслідок постійних ударів у голову протягом кар'єри.

Складне рішення для боксера

Британець розповів, що йому було складно прийняти це рішення, проте все ж таки він вирішив поставити здоров'я на перше місце, повідомляє Boxing Scene з посиланням на BBC.

Я знаю, що бокс – це жорстоко. Я довіряю людям навколо мене й, коли вони кажуть, що це кінець, ти повинен слухати. Це було дуже важко чути. У мене було три або чотири струси мозку за 18 місяців. Я не хочу боксувати тільки заради грошей та отримати удар по голові, від якого ніколи не встанеш. У мене чудова сім'я, прекрасний партнер. Якщо я не можу насолоджуватися своїм життям із ними через пошкодження мого мозку, навіщо це все?
– сказав Вільямс.

Боєць зізнався, що йому ще у 2022 році радили не виходити на ринг через проблеми зі здоров'ям. Проте він тоді не дослухався, адже мав дуже привабливу фінансову пропозицію за бій, від якої не зміг відмовитися:

"Мабуть, мені не варто цього говорити, але лікар сказав мені не битися з Юбенком, оскільки я знову отримав струс мозку. У мене був струс мозку від ліктя в бою з Деметріусом Андраде, а також у спарингу. Напевно, я знав, що не повинен боксувати з Юбенком, але на столі було багато грошей.

Бій проходив у Кардіффі, і я продав багато квитків. Це було божевілля. Я не хотів підвести людей, тому нічого не сказав. Я не показав супротив проти Юбенка. Мабуть, я повинен був послухати та не битися".

Довідка. Ліам Вільямс був чемпіоном Великої Британії та Британської співдружності. Він двічі претендував на титул чемпіона світу, проте обидва бої програв.

Зазначимо, що всього на професійному рівні британець виступав 13 років (31 поєдинок – 25 перемог, 5 поразок, 1 нічия). В останньому своєму бою в лютому 2024 року він програв Хамзі Ширазу технічним нокаутом у першому раунді.

Теги по теме
Бокс
Источник материала
loader