Байден: Консенсусу щодо далекобійної зброї для України наразі немає
Байден: Консенсусу щодо далекобійної зброї для України наразі немає

Байден: Консенсусу щодо далекобійної зброї для України наразі немає

Президент США закликав партнерів продовжити підтримку України у боротьбі проти російського вторгнення в умовах «важкої зими» та водночас заявив, що партнери не мають консенсусу стосовно надання далекобійної зброї.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це Джо Байден сказав під час візиту до Німеччини.

«Оскільки Україну чекає важка зима, ми мусимо зберегти нашу рішучість», – наголосив він перед зустріччю з канцлером Шольцом. – Я знаю, що ціна велика, але не помиліться – вона не йде в жодне порівняння з вартістю життя у світі, де панує агресія, де великі держави нападають і залякують менші просто тому, що можуть це робити».

Перед відльотом з Німеччини Байден заявив журналістам, що серед партнерів немає консенсусу стосовно надання Україні далекобійної зброї для ударів по військових об’єктах у Росії.

«Наразі немає консенсусу щодо надання Україні далекобійної зброї», – констатував глава Білого дому.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер і президент Франції Еммануель Макрон приєдналися до лідерів США й Німеччини у другій половині дня на переговорах, присвячених головним чином російській війні проти України.

«Ми обговорили, як прискорити нашу підтримку України, – сказав Стармер журналістам після зустрічі. – Зараз, коли Україна вступає у важку зиму, важливо сказати, що ми з вами».

Як повідомляв Укрінформ, головними темами переговорів Байдена у Берліні стали План перемоги, продовження підтримки нашої країни та використання заморожених активів РФ.

Фото: White House

Источник материала
loader