Кім Чен Ин назвав Південну Корею чужою і ворожою до КНДР країною
Кім Чен Ин назвав Південну Корею чужою і ворожою до КНДР країною

Кім Чен Ин назвав Південну Корею чужою і ворожою до КНДР країною

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що Південна Корея є чужою і ворожою до КНДР країною, та вкотре пригрозив застосувати силу у разі спроби Сеула порушити суверенітет його країни.

Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ. 

«Нашій армії слід пам’ятати очевидний факт, що Південна Корея є чужою і явно ворожою країною», – сказав Кім під час інспекції штабу 2-го корпусу армії КНДР.

Він заявив: якщо Республіка Корея, яку він назвав ворожою країною, спробує порушити суверенітет КНДР, Пхеньян без вагань і без жодних попередніх умов застосує силу.

Кім також заявив, що поглиблення альянсу між Південною Кореєю і США та збільшення кількості їхніх спільних військових навчань «агресивного характеру» лише підкреслюють важливість нарощування Пхеньяном своїх ядерних можливостей стримування.

Коментуючи підрив північнокорейськими військовими цього тижня автомобільних доріг і залізниці з Півночі на Південь, Кім заявив, що це означає кінець зв’язків із Сеулом та «повне усунення непотрібного уявлення про співвітчизників і необґрунтованої ідеї возз’єднання».

Відповідно до міжкорейської угоди 1991 року відносини між Південною Кореєю та КНДР визначаються як «особливі відносини, попередньо сформовані в процесі пошуку возз’єднання».

Як повідомляв Укрінформ, парламент КНДР за вказівкою лідера країни Кім Чен Ина вніс зміни в конституцію і кодифікував Південну Корею як ворожу державу, а не партнера для примирення та об’єднання.

Фото: KCNA

Теги по теме
КНДР
Источник материала
loader
loader