Командира батальйону тероборони відсторонили після публікації hromadske про його зв'язки з «ДНР»
Командира батальйону тероборони відсторонили після публікації hromadske про його зв'язки з «ДНР»

Командира батальйону тероборони відсторонили після публікації hromadske про його зв'язки з «ДНР»

Командування Сил ТрО повідомило, що призначило службову перевірку і за її результатами «прийме відповідне рішення».

Сили територіальної оборони відсторонили від виконання обов'язків командира 107-го окремого батальйону Сергія Салаватова на час розслідування після публікації hromadske про його зв'язки з так званою «ДНР». Про це повідомляється на сторінці Сил ТрО у фейсбуці.

Як йдеться в повідомленні, у Командуванні Сил тероборони відсутня інформація про причетність Салаватова до незаконних збройних формувань. «Водночас ми направили запит до компетентних органів з проханням підтвердити або спростувати оприлюднену у ЗМІ інформацію», — йдеться у повідомленні.

Командування повідомило, що призначило службову перевірку. На час її проведення Сергія Салаватова усунено від виконання обов'язків. «За результатами перевірки буде прийнято відповідне рішення», — повідомляють Сили ТрО.

16 жовтня hromadske опублікувало матеріал про те, що Салаватов у 2014 році поширював проросійські та сепаратистські пабліки, а серед його контактів був працівник «міністерства внутрішніх справ ДНР» та бойовик незаконного збройного формування.

Видання також стверджувало, що має свідчення про те, що у 2014 році Салаватов ходив на так званий «референдум» підтримувати «ДНР».

Крім того, журналісти з’ясували, що у внутрішній базі терористів, яку веде СБУ, поруч із прізвищем Салаватова стояла помітка «пособник бойовиків». За даними видання, щодо нього були агентурні дані, згідно з якими Салаватов 10 років тому нібито пройшов табір підготовки в «ДНР» за спеціальністю «снайпер» і стояв на блокпостах бойовиків у районі Краматорська.

  • Читайте також: Звільнення, скасування тендерів, арешти активів. На що впливають журналістські розслідування та як виміряти їхню ефективність

Фото: Сергій Салаватов / hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader