На Кубі стався блекаут: мільйони людей залишилися без світла
На Кубі стався блекаут: мільйони людей залишилися без світла

На Кубі стався блекаут: мільйони людей залишилися без світла

Уся Куба знеструмлена після аварії на одній з головних електростанцій острова. Ситуація в енергосистемі була напруженою й до цього.

Про це пишуть CNN та Reuters.

За даними Міністерства енергетики Куби, «збій» електростанції Antonio Guiteras спричинив «повне відключення національної електричної системи» 18 жовтня близько 11:00 за місцевим часом. Через це близько 10 мільйонів людей залишилися без світла. 

Майже вся торгівля в Гавані зупинилася. Як вказує CNN, генератори — розкіш для більшості кубинців.

 Енергетики кажуть, що не знають, скільки часу знадобиться, щоб відновити роботу.

Нестача енергетики була і до цього. Так, протягом тижня уряд Куби закликав до економії електроенергії, зокрема, відправив більшість державних службовців з роботи додому, тимчасово скасував заняття в школах, закрив нічні клуби та центри відпочинку. Лише «незамінні працівники» повинні з'являтися на своїх робочих місцях.

У проблемах в енергосистемі кубинські чиновники звинуватили посилення економічних санкцій США, що створює дефіцит палива, нещодавні урагани й незадовільний стану інфраструктури острова.

Енергетична криза на Кубі не є новою проблемою. Обмежена інфраструктура острова не отримувала необхідного обслуговування протягом багатьох років, а регулярні відключення світла сягають 1990-х років.

Источник материала
loader