Жінка довірилася псевдобанкіру і втратила майже 45 тисяч гривень
Жінка довірилася псевдобанкіру і втратила майже 45 тисяч гривень

Жінка довірилася псевдобанкіру і втратила майже 45 тисяч гривень

Мешканка Чернівецької області потрапила на гачок шахраїв і втратив майже 45 тисяч гривень. Буковинку під приводом розблокування онлайн-банкінгу ошукав псевдобанкір.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці зазначають 58-річній жительці села Ржавинці зателефонував невідомий, який представився співробітником фінансової установи. Співрозмовник, повідомив буковинці, що доступ до її онлайн-банкінгу заблоковано та запропонував допомогу. Повіривши псевдобанкіру, жінка продиктувала незнайомцю дані її банківського рахунку. Унаслідок чого з її картки аферисти перерахували майже 45 тисяч гривень.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують громадянам, аби вберегти свої заощадження необхідно:

  • отримавши подібний дзвінок, негайно припинити розмову та самостійно зателефонувати в банк за номером, вказаним на звороті картки, або особисто звернутися у відділення банку;
  • не розголошувати коди, які приходять в SMS-повідомленнях, а також не набирати невідомі комбінації цифр;
  • за жодних обставин не переказувати кошти на будь-які інші рахунки на прохання співрозмовників;
  • якщо ви розголосили персональні дані картки аферистам або з вашим рахунком проводять підозрілі операції — негайно заблокуйте картку та доступ до інтернет-банкінгу, зателефонувавши до банку.

Источник материала
loader