У Рівному затримали чоловіка, який підпалив двері квартири військового
У Рівному затримали чоловіка, який підпалив двері квартири військового

У Рівному затримали чоловіка, який підпалив двері квартири військового

У Рівному поліцейські затримали зловмисників, які спалили авто підприємця, один з фігурантів днями підпалив ще й двері квартири, де проживає військовослужбовець.

Про це повідомляє поліція Рівненської області, передає Укрінформ.

«За виконану роботу чоловікам обіцяли щедро заплатити. Проте коштів вони так і не отримали», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 16 жовтня у поліцію звернувся 66-річний приватний підприємець із повідомленням про підпал його автомобіля Toyota Yaris. Подія сталась на вулиці Карнаухова під час комендантської години.

Патрульні поліцейські встановили автомобіль, на якому пересувались зловмисники. Відтак, на пошуки легковика Volvo орієнтували всі екіпажі поліції. Вже за дві години патрульні спільно з оперативниками Рівненського районного та Головного управлінь поліції затримали правопорушників.

У Рівному затримали чоловіка, який підпалив двері квартири військового - Фото 1

«Зловмисниками виявилися 30-ти та 33-річний рівняни, які й раніше притягувалися до кримінальної відповідальності», - повідомив заступник начальника ГУНП - начальник кримінальної поліції Роман Іващенко.

Затримані розповіли, що у телеграм-каналі знайшли повідомлення із пропозицією підзаробити: за грошову винагороду треба було спалити будь-яке авто та прозвітувати. Тож на АЗС вони придбали бензин, а далі один із них підпалив авто, а інший знімав це на відео.

У Рівному затримали чоловіка, який підпалив двері квартири військового - Фото 2

Наголошується, що слідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

У Рівному затримали чоловіка, який підпалив двері квартири військового - Фото 3

Крім того, поліцейські з’ясували, що 30-річний фігурант днями підпалив ще й двері квартири по вулиці Миколи Карнаухова, де проживає військовослужбовець. Його товариш у цей час слідкував, аби ніхто їх не викрив. За цю «роботу» замовникам також обіцяли гроші. Однак їх чоловіки не отримали, бо замовник відповів, що двері погано згоріли. Відтак невдовзі взялися за наступне завдання - спалити авто.

У поліції акцентують, що ворог не полишає спроб дестабілізувати суспільство всередині країни. Населення закликають не піддаватися на провокації ворожих спецслужб та пам’ятати, що наслідок такої співпраці - тривале позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, рівненські поліцейські повідомили про підозру зловмиснику за підпал авто - молодик вирішив підзаробити, спаливши військове авто, яке обрали «замовники», однак помилився і підпалив автомобіль чоловіка, який не має жодного відношення до Сил безпеки та оборони.

Источник материала
loader