Україна і Румунія підписали угоду про запобігання надзвичайним ситуаціям
Україна і Румунія підписали угоду про запобігання надзвичайним ситуаціям

Україна і Румунія підписали угоду про запобігання надзвичайним ситуаціям

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко і віцепрем’єр-міністр - міністр внутрішніх справ Румунії Кетелін Предою у Бухаресті підписали Угоду про співробітництво у галузі запобігання, обмеження та пом’якшення наслідків надзвичайних ситуацій.

Як передає Укрінформ, про це Клименко повідомив у Телеграмі.

За його словами, взаємодопомога - ключове слово не лише в тексті Угоди, а й у характеристиці відносин між МВС України та Румунії.

«Пожежно-рятувальні відомства наших країн оперативніше реагуватимуть на запити про допомогу та працюватимуть разом над попередженням виникнення надзвичайних ситуацій», - зауважив Клименко.

За словами міністра внутрішніх справ, українські рятувальники мають неоціненний досвід роботи в надскладних умовах, і попри повномасштабну війну, Україна завжди готова підставити дружнє плече у сфері цивільного захисту населення.

Своєю чергою нам цікавий досвід роботи румунської системи оповіщення населення про загрози RO-Alert. Тож домовилися про направлення фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій України до Румунії для детальнішого вивчення цієї системи та проведення спільних тренувань.

«Посилюємо цивільну безпеку разом», - наголосив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, Україна пропонує Румунії відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону.

Фото: МВС

Источник материала
loader
loader