В Івано-Франківську відновили пошкоджений російською ракетою університетський корпус
В Івано-Франківську відновили пошкоджений російською ракетою університетський корпус

В Івано-Франківську відновили пошкоджений російською ракетою університетський корпус

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ) відновили корпус, який найбільше був пошкоджений через удар російської ракети. Вартість робіт сягає майже 70 млн грн.

Про це на брифінгу повідомив ректор в Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик, передає кореспондент Укрінформу. 

«Практично 4 місяці працюємо щоденно. Маємо сьогодні повністю закритий корпус №1, який найбільше був пошкодженим через удар російської ракети, і де знаходиться Інститут інформаційних технологій. Тут не було жодного вікна, яке залишилось не ушкодженим. У лекційному блоці, де є 4 аудиторії, завершуються роботи для повного їх переоснащення. На ремонт цього корпусу нам скерувала кошти Група Нафтогаз. Освоєні близько 70 млн грн», - зазначив Чудик. 

За його інформацією, у корпусі вдалося повністю замінити близько 300 вікон, перекрити понад 3 тис. кВ м даху, провести внутрішні роботи та облаштувати територію будівлі. Одночасно в університеті завершують ремонтні роботи спортивної інфраструктури. 

На черзі – відновлення пошкодженого університетського корпусу №7 та ангару лабораторії «Сіменз», які теж зазнали руйнування через ворожий удар. 

«Приблизно 5 млн грн необхідно, аби відновити стійкість цієї конструкції , відповідно, замінити ушкоджену частину ангарної покрівлі, провести внутрішні роботи та засклити її», - додав Чудик. 

Він зауважив, що ці роботи мають намір провести наступного року. 

Зазначалося, що на відновлення університетських будівель, які зазнали пошкодження через удар російської ракети у ніч на 22 червня, левову частку коштів скерувала НАК «Нафтогаз України». Ще майже 6 млн грн університет отримав від небайдужих людей, студентів та випускників вузу. 

Як повідомляло агентство, збитки Івано-Франківського університету, в який влучила російська ракета, оцінюють майже у сотню мільйонів гривень.

Источник материала
loader