В РФ студентці винесли вирок за спробу спалити військкомат
В РФ студентці винесли вирок за спробу спалити військкомат

В РФ студентці винесли вирок за спробу спалити військкомат

Російські ЗМІ губляться у версіях щодо “замовника” підпалу: починаючи від замовника “з українського сайту” до місцевого бізнесмена.

Тихоокеанський флотський військовий суд російського Владивостока засудив 25-річну студентку Лісозаводського індустріального коледжу Олену Каторжних з Омська до 14 років колонії загального режиму в справі про теракт. Про це повідомляє російське видання Коммерсант.

Дівчина визнана винною у скоєнні “терористичного акту”. За це їй призначено 12,5 років позбавлення волі. Остаточний термін покарання було визначено шляхом додавання з винесеним у січні поточного року вироком Каторжних за “замах на незаконний обіг наркотиків” – шість років колонії загального режиму. Дівчина “визнала провину”, стверджує видання.

Студентка заявила, що пішла на злочин із бажання заробити. За її словами, “якийсь замовник з українського сайту пообіцяв дівчині 50 тис. руб. за підпал військкомату” у Владивостоці. Насправді їй було перераховано 48 тис. руб. Можливо, суму винагороди було зменшено, бо спроба підпалу фактично не вдалася — від пляшки з бензином спалахнуло тільки підвіконня військкомату, вогонь швидко погас”.

Прокремлівське видання Shot раніше писало, що військкомат підпалив приморський бізнесмен на ім’я Манап і попросив дівчину зняти підпал на камеру.

Сибір.Реалії пишуть, що бізнесмена звуть Манап Гулімзаров і раніше він був двічі судимий: у справах про зберігання наркотиків та напад на судового пристава. Нині він теж затриманий.

Як відомо, суд у Ростові-на-Дону засудив громадянку України Ірину Навальну за спробу “скоїти теракт у будівлі Приморської районної адміністрації” в Маріуполі у 2022 році. 



Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader