За 10 000 доларів військовий обіцяв допомогти оформити інвалідність
За 10 000 доларів військовий обіцяв допомогти оформити інвалідність

За 10 000 доларів військовий обіцяв допомогти оформити інвалідність

За 10 000 доларів військовий обіцяв допомогти оформити інвалідність - Фото 1

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 31-річному командиру взводу військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, старший лейтенант за гроші хотів «допомогти» колезі оформити інвалідність для подальшого звільнення зі служби у армії. Для цього обіцяв вплинути на членів військово-лікарської комісії для прийняття ними відповідного рішення. Свої послуги оцінив у 10 тисяч доларів США.

Під час отримання частини неправомірних коштів у розмірі 2 тисячі доларів США військового затримали.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

Tweet
Источник материала
loader