Житель Харківщини загинув через підрив на вибухівці
Житель Харківщини загинув через підрив на вибухівці

Житель Харківщини загинув через підрив на вибухівці

Житель Харківщини загинув через підрив на вибухівці - Фото 1

Через підрив на вибухонебезпечному предметі загинув чоловік, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 18 жовтня.

За повідомленням, це сталося в селищі Васищеве Безлюдівської територіальної громади.

«Внаслідок підриву на невідомому вибухонебезпечному предметі в лісосмузі загинув 44-річний чоловік», – заявив Синєгубов.

Також, за його словами, російські війська також обстрілювали Богодухівський та Чугуївський райони області. Про постраждалих обласна влада не повідомляє.

За даними Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки на 1 жовтня 2024 року, від початку повномасштабного вторгнення через міни та вибухонебезпечні залишки війни постраждала 1 041 цивільна особа. Серед потерпілих 99 дітей і 942 дорослих.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна стала однією з найбільш замінованих країн світу.

За даними міністерства внутрішніх справ України, станом на 1 липня 2024 року понад 144 тисячі квадратних кілометрів України вважаються потенційно замінованими. За розрахунками українського уряду та експертів, Україні потрібно близько 10 тисяч саперів, щоб за п’ять років розмінувати забруднені російськими мінами землі. // Радіо Свобода

Tweet
Источник материала
loader
loader