Китайська компанія DJI, яка виробляє дрони, подала до суду на Пентагон – Reuters
Китайська компанія DJI, яка виробляє дрони, подала до суду на Пентагон – Reuters

Китайська компанія DJI, яка виробляє дрони, подала до суду на Пентагон – Reuters

Китайська компанія DJI звернулася до суду проти Міністерства оборони США через внесення виробника безпілотників до переліку компаній, які, ймовірно, співпрацюють із китайськими збройними силами. DJI заперечує цю інформацію, стверджуючи, що вона є неправдивою.

Про це повідомляєагентство Reuters.

DJI в списку Пентагону позначена як китайська військова компанія, але представники фірми заперечують це, стверджуючи, що компанія не належить до китайських військових і не контролюється ними.
 
Включення до цього списку служить попередженням для американських організацій і компаній про потенційні ризики для національної безпеки при співпраці з такими фігурами.
 
У своєму позові DJI заявляє, що через "незаконне та хибне рішення" Міністерства оборони компанія "втратила ділові угоди, була охарактеризована як загроза національній безпеці та отримала заборону на укладання контрактів з кількома федеральними агентствами".
 
Крім того, DJI повідомила, що клієнти з США та інших країн розірвали чинні контракти з компанією та відмовляються укладати нові.
 
DJI зазначила, що подала позов після того, як Міністерство оборони не зв’язалося з нею щодо включення до списку протягом більше 16 місяців, заявивши, що компанія не мала іншого виходу, окрім як звернутися за захистом до федерального суду.
 
Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україну прибудуть "таємничі" дрони.Американська AEVEX Aerospace підтвердила, що під назвою Phoenix Ghost криється ціле сімейство із більш ніж п’яти безпілотників різного типу, що були розроблені їхньою компанією. 

 

Источник материала
loader