У Чехії вперше виставлять на торги роботу Бенксі
У Чехії вперше виставлять на торги роботу Бенксі

У Чехії вперше виставлять на торги роботу Бенксі

Аукціонний дім Art Capital вперше в Чехії, 10 листопада, виставить на торги одну з робіт британського художника Бенксі, яка має сертифікат справжності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

Стартова ціна лота складає один мільйон крон (39,6 тис. євро). Кольоровий трафаретний друк на папері називається «Золотий прапор» (Gold Flag).

«Робота 2008 року поєднує фірмовий гумор Бенксі із серйозним меседжем, спонукаючи глядачів задуматися про цінність та значення національних символів у сучасному суспільстві», – повідомляє аукціонний дім.

Зазначається, що «Золотий прапор», що зображує членів банди підлітків, які піднімають американський прапор над розбитим автомобілем, ймовірно, пов'язана зі знаменитою військовою фотографією 1945 року Джо Розенталя «Прапор над Іводзімою».

На фото Розенталя шість солдатів підіймають прапор над японським островом Іводзіма, де відбулася одна з найкровопролитніших битв Другої світової війни, і стала символом перемоги США у Тихому океані.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії двох чоловіків звинуватили у крадіжці однієї з найвідоміших робіт художника Бенксі з галереї у центрі Лондона.

Теги по теме
Чехия
Источник материала
loader