У Вінниці стартував лицарський турнір пам'яті Максима Шимка
У Вінниці стартував лицарський турнір пам'яті Максима Шимка

У Вінниці стартував лицарський турнір пам'яті Максима Шимка

У Вінниці у суботу, 19 жовтня, розпочався сьомий меморіальний лицарський турнір пам'яті героя Небесної сотні Максима Шимка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила організаторка турніру Ольга Грабовська.

"Ми присвятили наш турнір дню народження героя Небесної сотні, вінницького історика-реконструктора Максима Шимка. Ми не тільки в такий спосіб вшановуємо пам’ять Максима та всіх героїв, які загинули за Україну, а й прагнемо на один день відтворити у середмісті Вінниці лицарські поєдинки і середньовічну атмосферу", - сказала Грабовська.

У Вінниці стартував лицарський турнір пам'яті Максима Шимка - Фото 1 Меморіальний лицарський турнір пам'яті Героя Небесної сотні Максима Шимка у Вінниці / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Вна зазначила, що турнір розпочався з покладання учасниками квітів до меморіалу полеглим захисникам на площі Тараса Шевченка та до «Дерева свободи» на майдані Небесної Сотні.

Турнірні змагання проходять на Європейській площі. Бої проводяться у номінації «Щит-меч» у жіночій та чоловічій категоріях. Також передбачені групові лицарські баталії.

Окрім поєдинків під час турніру проходять різні тематичні активності. Зокрема, завдяки Центру готовності цивільних у межах турніру проводиться тренінг з надання домедичної допомоги.

На турнірі працює ярмарок рукоділля від ГО «Територія щастя». 10% від продажу виробів майстрів будуть передані на підтримку ЗСУ.

Як повідомлялось, вінничанин Максим Шимко був учасником клубу історичної реконструкції “Білий вовк”. Він загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Ховали Шимка як лицаря – з шоломом, мечем, щитом.

Теги по теме
Винница
Источник материала
loader