Глава МЗС анонсував візит до Туреччини
Глава МЗС анонсував візит до Туреччини

Глава МЗС анонсував візит до Туреччини


Особливу увагу сторони приділять Плану перемоги, інтеграції України до НАТО та Формулі миру як шляху до справедливого та тривалого миру.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга з 20 по 22 жовтня здійснить візит до Туреччини, де проведе переговори про ключові питання українсько-турецької співпраці.Про це  пресслужба відомства у неділю, 20 жовтня.

В Анкарі заплановані переговори глави МЗС з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом, міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом.

“У фокусі переговорів буде розширення двосторонньої співпраці в політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свобода мореплавства та безпека у Чорному морі”, – мовиться у повідомленні. 

Особливу увагу приділять Плану перемоги, інтеграції України до НАТО та Формулі миру як шляху до справедливого та тривалого миру. 

Крім того, у Стамбулі Сибіга проведе низку переговорів та відвідає оборонно-промислову виставку “SAHA EXPO 2024”, де проведе окремі зустрічі з турецькими оборонними компаніями.

Також під час візиту відбудуться важливі зустрічі міністра з українською та кримськотатарською громадами Туреччини.

Раніше Туреччина заявила, що без вагань підтримує Україну, як свого сусіда й братню країну, та прагне якомога скорішого завершення війни, яке має відбутися на засадах поваги до “легітимних і законних інтересів українського народу”.

Нагадаємо, Реджеп Таїп Ердоган виступив із відеозверненням до участників саміту Кримська платформа у Києві. Він заявив, що Крим повинен повернутись до складу України відповідно до норм міжнародного права.



Теги по теме
Новости политики МИД Украины Турция
Источник материала
loader
loader