На Кубу насувається ураган «Оскар»
На Кубу насувається ураган «Оскар»

На Кубу насувається ураган «Оскар»

Ураган «Оскар» вирує на острові Великий Інагуа на Багамах і може досягти у неділю кубинських муніципалітетів Ольгін та Гуантанамо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на дані Національного центру спостереження за ураганами США (NHC).

Зараз «Оскар» приблизно в 241 кілометрі від Гуантанамо і має максимальну швидкість вітру у 130 кілометрів на годину. В NCH очікують, що ураган послабшає після досягнення північно-східного узбережжя Куби, однак він може залишитися тропічним штормом під час руху на північ від Куби ввечері у понеділок та через центральні Багамські острови у вівторок.

Наразі попередження про ураган діє для південно-східних Багамських островів, а також північного узбережжя кубинських муніципалітетів Ольгін, Гуантанамо та Лас-Тунас.

Ураган «Оскар» насувається на Кубу у той час, як острів намагається відновити електропостачання після найбільшого відключення світла за останні роки.

Як повідомляє DW, президент Куби Мігель Діас-Канель заявив у соцмережі Х у неділю, що країна готується до приходу «Оскара» на тлі триваючих блекаутів.

За його словами, влада «вже докладає усіх зусиль для захисту населення та економічних ресурсів» у зв’язку із наближенням негоди.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Національна електромережа Куби припинила роботу після виходу з ладу однієї з основних електростанцій острова. Унаслідок цього вся країна залишилася без світла.

У суботу на острові знову сталося відключення електроенергії через збій у роботі національної електроенергетичної системи – вдруге за останню добу.

Фото: NASA

Источник материала
loader
loader