Окупанти привезли до Маріуполя проросійських «журналістів» з Турції
Окупанти привезли до Маріуполя проросійських «журналістів» з Турції

Окупанти привезли до Маріуполя проросійських «журналістів» з Турції

Турецький газетяр Йігіт Санер «побачив» на вулицях зруйнованого росіянами Маріуполя мешканців, які стали «щасливими» тільки після того, як сюди прийшла РФ.

Колоборанти з тимчасово окупованого Маріуполя провели по місту черговий тур для іноземних «журналістів», повідомляє Центр національного спротиву.

Цього разу, йдеться у повідомленні, у зруйнованому російськими військами Маріуполі побували представники тих турецьких ЗМІ, які охоче повторюють кремлівські наративи - аби зробити пропагандистські матеріали. «До прикладу турецький газетяр Йігіт Санер “побачив” на вулицях Маріуполя  мешканців, які стали щасливими тільки після того, як сюди прийшла росія», - інформують у ЦНС. 

Такі тури стали систематичними, зазначають співробітники Центру. Окрім «медійників», сюди приїжджають і «різного штибу так звані політики. Нещодавно тимчасово окуповані території Донецької області відвідали маріонетки кремля,  чий візит мав суто пропагандистську мету. Донецьк відвідав Андранік Теванян – один з лідерів проросійської опозиції Вірменії». 

Подібні візити створюють у міжнародної спільноти хибне враження про «легітимність» окупації України та є спробою перевірити реакцію світу, щоб заохотити інших союзників Кремля відвідувати тимчасово окуповані території, наголошують у ЦНС.

«Центр національного спротиву підкреслює, що відстежуватиме всіх ворогів нашої держави», - повідомили у Силах спецоперацій і закликали передавати всю важливу інформацію про  колаборантів «і усіх, хто намагається викривити правду», за цим посиланням

Читайте також:

  • Головна вітрина окупації: Як Росія будує потьомкінський Маріуполь на кістках
  • «Я відчував, що мільйони українців вийшли на сцену разом зі мною». Розмова з лавреатом премії «Оскар» Мстиславом Черновим

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Донецкая область Турция Мариуполь оккупация Донецк
Источник материала
loader