Аграрії використовують нові технології для підвищення ефективності добрив
Аграрії використовують нові технології для підвищення ефективності добрив

Аграрії використовують нові технології для підвищення ефективності добрив

Сільгоспвиробники все більше усвідомлюють важливість використання якісних добрив для підтримки врожайності в умовах нестабільності. Також спостерігається зростання інтересу до нових технологій та продуктів, що дозволяють підвищити ефективність використання добрив навіть за зменшених обсягів.

Про це AgroPortal.ua розповіла керівник напряму добрив компанії КАСПІТ ТРЕЙД Яна Бондаренко.

«Останнім часом запити від клієнтів змінюються залежно від сезонних потреб та стану ринку. Зокрема, зростає інтерес до складних добрив, таких як NPK, оскільки аграрії прагнуть оптимізувати свій урожай за умов зростання цін на агрохімікати.  Ми також помічаємо підвищений попит на добрива з мікроелементами, що допомагають покращити якість ґрунту та підвищити ефективність внесення», — зазначає Яна Бондаренко.

За її словами, поступово ринок добрив повертається до показників довоєнного рівня, хоча він ще досить далекий від цього через об'єктивні фактори. Відновлення попиту з боку аграріїв відбувається повільно, оскільки багато фермерських господарств досі стикаються з фінансовими труднощами та логістичними проблемами, викликаними війною. Повернення споживання добрив до рівня 2021 року буде можливим лише після завершення війни, і цей процес займе не один рік. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader