Бронювання через Дію призупинили до середини листопада
Бронювання через Дію призупинили до середини листопада

Бронювання через Дію призупинили до середини листопада

Послуга електронного бронювання через портал «Дія», запущена в середині липня цього року, тимчасово закрита через аудит заброньованих.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інфоормацію порталу.

«Послуга тимчасово закрита. До 15 листопада триватиме аудит заброньованих військовозобовʼязаних. Повідомимо про відновлення сервісу, тож стежте за оновленнями», — йдеться в інформації.

Зазначається, що уряд на засіданні 8 жовтня погодився з пропозицією Міністерства оборони щодо проведення до 15 листопада 2024 року обласними, Київською міською державною адміністраціями за участі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) аудиту прийняття рішень щодо визначення підприємств, установ та організацій критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

«Рішення було ухвалено, тому що різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч осіб, а тут за кілька місяців — зростання вдвічі», — пояснив проведення аудиту заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював його на засіданні уряду.

Водночас він спростував повідомлення про те, що у зв'язку з проведенням аудиту на критичних підприємствах буде призупинено бронювання. Крім того, Мінекономіки на питання про проведення бронювання відповідає, що воно, як і раніше, здійснюється згідно з постановою Кабміну №76 від 2023 року.

Источник материала
loader
loader