Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків
Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків

Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків

На сцені Національної опери України 29 жовтня представлять два хореографічні перформанси за поемами “Кассандра” Лесі Українки та “Мойсей” Івана Франка.

Про це повідомили в Міністерстві культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

Це вже друга за рік прем’єра молодої талановитої української балетмейстерки-постановниці, засновниці й керівниці OSDC Dance Theater Олесі Шляхтич.

Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків - Фото 1

За словами організаторів, проєкт Fortress, що українською означає мури, або ж фортифікація - це мистецьке дійство, що ставить оборону від ворога, укріплюючи віру в абсолютну перемогу українців.

Обидва балетивідзначаються інноваційною сценографією: поєднанням живопису, 3D графіки та хореографії, що створює багатошарову композицію. Проєкт не тільки вшановує українську культуру, але й стверджує принципи гендерної рівності, адже й Кассандра, й Мойсей є символами боротьби за справедливість і волю.

Завдяки співпраці талановитої команди художників, композиторів і танцівників, проєкт Fortress має на меті не лише представити надзвичайні художні роботи, а й стати символом єдності та стійкості українського народу.

Він є символом культурного відродження в умовах війни. Мистецькі твори Лесі Українки та Івана Франка отримують нову силу та актуальність в цей критичний для нашої країни час, закликаючи суспільство до об’єднання та відстоювання українських цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського.

Фото: МКСК

Источник материала
loader
loader