У листопаді-грудні Київ ставить когенераційні установки
У листопаді-грудні Київ ставить когенераційні установки

У листопаді-грудні Київ ставить когенераційні установки

Джерело

Компанія «Київтеплоенерго» знає, як готуватись до зими. Вона планує вже в листопаді-грудні встановити у столиці перші когенераційні установки.

Такі плани озвучив керівник підприємства Вячеслав Бінд. Він саме презентував основні положення Концепції розподіленої когенерації, яку «Київтеплоенерго» розробило у співпраці з КМДА.

Раптом що, по бюрократії все гаразд. Дану концепцію Київрада затвердила ще 16 травня.

Тепер про когенераційні штуки. За словами Бінда, концепція передбачає створення незалежних «енергетичних островів» на території Києва.

Планується будівництво одразу шести теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і 11 міні-ТЕЦ. Проєкт зав’язано на базі районних котелень. Це дозволить Києву стати автономним у питанні енергозабезпечення.

Крім того, планується створити резерв потужностей. Поки що його оцінюють у об’ємі 20%.

На нових енергетичних об'єктах встановлять газопоршневі та газотурбінні установки. Вони зможуть водночасн виробляти і тепло, і електроенергію.

Таким чином, зростання генеруючих потужностей міста очікується десь на 67%. І це повністю задовольнить столичні потреби в електроенергії та теплі.

Вартість реалізації концепції оцінюють у 1,2 млрд євро. Термін впровадження – не надто швидко, від 12 до 15 років за умов сталого фінансування.

Название источника
ExPro Consulting
Ссылка на материал
https://expro.com.ua/novini/kivteploenergo-vstanovit-persh-kogeneracyn-ustanovki-vje-u-listopad-grudn-2024-r
Теги по теме
Украина энергетика
Источник материала
loader