У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II
У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II

Більшість автомобілів, які обслуговують королівську родину, вперше показали за межами Туманного Альбіону. Унікальну експозицію організували спеціалісти підрозділу Land Rover Classic.

У нью-йоркському виставковому центрі Rockefeller Plaza презентували колекцію унікальних позашляховиків Land Rover та Range Rover, які в різні роки використовувалися як транспорт для Її Величності Королеви Єлизавети II. Раніше ці автомобілі презентували на престижному автомобільному фестивалі Pebble Beach Concours d’Elegance у Каліфорнії.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 1

Експозиція проходила у Rockefeller Plaza з 17 по 20 жовтня. Усі охочі могли познайомитись із 10 позашляховиками, створеними спеціально для обслуговування британської королівської родини. Ці автомобілі використовувалися як в офіційних заходах, так і в особистих цілях.

1954 Land Rover Series I State Review vehicle

Перший автомобіль Land Rover State Review мав спеціально розроблену задню частину кузова. Він супроводжував Її Величність Королеву Єлизавету II та Його Величність Принца Філіпа, Герцога Единбурзького, у шестимісячному турі Співдружністю. Цей автомобіль знаходиться у приватній колекції у США.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 2

1954 Land Rover Series I (NXN1)

Спочатку замовлений Його Величністю королем Георгом VI цей позашляховик використовувався Єлизаветою II та іншими високопоставленими членами королівської родини в Балморалі. Майстри Land Rover відреставрували його у 2010 році, і тепер він знаходиться у фірмових зборах Land Rover Classic.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 3

1958 Land Rover Series II State Review vehicle

Другий офіційний церемоніальний автомобіль Land Rover мав сині лінзи габаритних вогнів, які включалися щоразу, коли перевозили члена королівської родини. Цей екземпляр був резервним автомобілем, що пояснює його невеликий пробіг близько 13 тисяч миль. Він є частиною “Королівської колекції” у Британському автомобільному музеї в Гейдоні.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 4

1966 Land Rover Series IIa Station Wagon (JYV1D)

Єлизаветою II самостійно управлялася цим універсалом Station Wagon. Це був перший Land Rover з 6-циліндровим двигуном. Він також має безліч спеціальних функцій, включаючи шкіряні сидіння, дерев’яні ґрати в багажнику та бічні підніжки. Цей екземпляр також експонується у Британському автомобільному музеї у розділі Royal Collection.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 5

1974 Range Rover State Review vehicle

Перший Range Rover, який взяв на себе роль церемоніального державного авто. Він вступив на службу у 1975 році та використовувався до 2002 року. Його спеціально модифікована задня частина включала складні сидіння та кафедру із прихованими парасольками. Додатковий глушник вихлопної системи забезпечував мінімальний рівень шуму двигуна V8. Тепер він є частиною Royal Collection у Гейдоні.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 6

1983 Land Rover Defender 110 V8 (A444RYV)

Особистий автомобіль, замовлений та використовуваний Єлизаветою II у маєтках Сандрінгем та Балморал. Автомобіль оснащений спеціальним обладнанням, шкіряними сидіннями, спеціальною радіосистемою та пофарбований у темно-зелений колір, вибраний Єлизаветою ІІ. З поручнями та підніжками він підходить для полювання та риболовлі. Цей автомобіль є частиною колекції Британського автомобільного музею.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 7

1990 Range Rover State Review vehicle

Третій автомобіль Range Rover State Review зображений на різдвяній листівці королівського подружжя 1994 року. На ній Єлизавета II та принц Філіп зображені на 50-х роковинах висадки військ союзників в Арроманші. Цей автомобіль знаходиться у колекції Британського автомобільного музею.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 8

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 9

1996 Range Rover (P38) State I Royal Review

Четвертий автомобіль State I Royal Review, наданий Land Rover Special Vehicle Operations і замінив попередній Range Rover State I 1990 року. Ці виготовлені на замовлення автомобілі використовувалися в королівських турах країною та за кордоном королевою Єлизаветою II та принцом Філіпом. Як і всі державні автомобілі, він пофарбований у бордовий колір Royal з характерною червоною смугою, що йде з обох боків автомобіля, а також намальованими вручну гербами на дверях та задніх дверях. На ньому зображена королівська корона, увінчана золотим коронованим левом, який є частиною королівського герба, і девізом ордена Підв’язки Honi soit qui mal y pense (“Нехай соромиться подумав погано про це”). Спеціально пристосована задня платформа для королівського почту, оснащена чотирма складними сидіннями. Цей автомобіль є частиною колекції Британського автомобільного музею.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 10

2005 Range Rover (L322) State I Royal Review

П’ятий позашляховик State I Royal Review створений підрозділом Special Vehicle Operations. Спеціально адаптована задня платформа, з якою королівське подружжя може дивитися назовні, має ту ж чорну шкіряну оббивку, що й усередині кабіни водія. Задній борт складається, відкриваючи сходи, щоб королівське подружжя могло легко потрапити на платформу. Цей автомобіль був відомий тим, що використовувався для перевезення герцога та герцогині Кембридзький та принца Гаррі під час параду на честь дев’яностоліття королеви Єлизавети II у 2016 році. Автомобіль знаходиться у колекції Британського автомобільного музею.

У Нью-Йорку показали колекцію позашляховиків Єлизавети II - Фото 11

2009 Range Rover (CK58 NPJ)

Найулюбленіший автомобіль Королеви Єлизавети II, за кермом якого вона часто потрапляла до об’єктивів фотографів. Знаменитий талісман лабрадора, що прикрашав капот, було знято для збереження.

Источник материала
loader
loader