У Туреччині підготували більш як 1,5 мільйона операторів БПЛА
У Туреччині підготували більш як 1,5 мільйона операторів БПЛА

У Туреччині підготували більш як 1,5 мільйона операторів БПЛА

У Туреччині зростає кількість БПЛА, які використовують в різних сферах. Щороку реєструється від 5 до 8 тисяч нових БПЛА. Вже підготовлено більше 1,5 млн пілотів (операторів).

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу, йдеться в повідомленні міністерства.

«Станом на вересень 2024 року кількість безпілотних літальних апаратів у Туреччинізросте на 12,5% порівняно з тим же періодом минулого року, досягнувши 68 тис. 647, а кількість пілотів зросте на 6,6%, досягнувши 1 млн 536 тис. 993», - повідомив міністр.

Міністр вказав, що щороку в турецьку систему реєстрації БПЛА вноситься 5 до 8 тисяч нових безпілотників. Значно зросла кількість БПЛА, які використовуються в сільському господарстві, фотографуванні, кіно, картографуванні, моніторингу дорожнього руху, сферах безпеки, судноплавства та охорони здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, столичний навчальний центр Global Drone Аcademy став першою приватною школою операторів безпілотних літальних апаратів, яка отримала від Міністерства оборони України офіційний дозвіл.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Турция
Источник материала
loader