Україна та Туреччина обговорили безпеку Чорного моря
Україна та Туреччина обговорили безпеку Чорного моря

Україна та Туреччина обговорили безпеку Чорного моря


Україна навіть попри війну залишається гарантом продовольчої безпеки для багатьох країн та регіонів.

Київ планує проведення третього продовольчого саміту в листопаді. Глава МЗС Андрій Сибіга обговорив з турецьким колегою Хаканом Фіданом питання безпеки Чорного моря та наголосив на російських атаках на портову інфраструктуру, УНН у понеділок, 21 жовтня.

Міністр зазначив, що Україна навіть попри війну залишається гарантом продовольчої безпеки для багатьох країн та регіонів.

“Ми продовжуємо втілення гуманітарної програми Президента “Зерно з України” і хочу нагадати, що президент Ердоган свого часу відіграв одну з вирішальних ролей у започаткуванні цієї важливої ініціативи. Вже в листопаді плануємо проведення в Києві третього продовольчого саміту”, – наголосив Сибіга.

Сторони приділили важливу увагу зусиллям з повернення стабільності та безпеки до Чорного моря, забезпечення свободи судноплавства.

“З початку осені російські удари пошкодили вже чотири судна, зокрема з зерном для Єгипту, кукурудзою для Італії, гуманітарним вантажем продовольчої програми ООН для Палестини. Нам потрібна сильна позиція, щоб зупинити цей терор та зберегти глобальну продовольчу безпеку”, – додав глава українського МЗС.

Зауважимо, 21 жовтня Міністр закордонних справ Андрій Сибіга розпочав свій візит до Туреччини.



Теги по теме
Украина Турция Черное море
Источник материала
loader