Україна та Угорщина хочуть відкрити шостий вантажний пункт пропуску
Україна та Угорщина хочуть відкрити шостий вантажний пункт пропуску

Україна та Угорщина хочуть відкрити шостий вантажний пункт пропуску

Джерело

Україна веде перемовини з Угорщиною щодо будівництва нового вантажного пункту пропуску. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Віктор Микита, зазначивши, що розвиток транспортного сполучення між країнами вигідний обом сторонам.

«Щоб задовольнити всі потреби перевізників на українсько-угорському кордоні, необхідно збудувати новий великий вантажний пункт пропуску, з чотирма смугами руху в кожному напрямку. Наразі ведуться перемовини з угорськими колегами», – сказав Микита (нагадуємо, це прізвище).

Він підкреслив важливість економічних зв’язків для обох країн і зазначив, що завдання полягає у зміцненні цих відносин та недопущенні втручання Росії у цей процес. Пан Микита також додав, що для Угорщини важливо стати транзитною країною для вантажів з України, що підвищить економічну вигоду, зокрема через використання автобану М3.

Ще чиновник повідомив про будівництво великих підприємств на Закарпатті, які забезпечуватимуть значну частину експорту продукції до країн ЄС через пункти пропуску з Угорщиною. Він наголосив на важливості швидкого оформлення та пропуску вантажів для виконання контрактів підприємств, що сприятиме збільшенню бюджетних надходжень.

Микита підкреслив, що розвиток експортно орієнтованих підприємств у прикордонних регіонах сприятиме створенню тисяч робочих місць і розвитку місцевих громад, що є пріоритетом на місцевому рівні.

Название источника
Укрінформ
Ссылка на материал
https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3918353-ukraina-vede-peremovini-z-ugorsinou-pro-zvedenna-se-odnogo-vantaznogo-punktu-propusku-mikita.html
Теги по теме
Украина Венгрия
Источник материала
loader