В Італії через повені евакуювали 3 тисячі людей
В Італії через повені евакуювали 3 тисячі людей

В Італії через повені евакуювали 3 тисячі людей

Станом на понеділок щонайменше три тисячі осіб були евакуйовані унаслідок руйнівних повеней у північному італійському регіоні Емілія-Романья.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

У понеділок, 21 жовтня, більша частина регіону залишалась затопленою у результаті повеней, що призвели до масштабних руйнувань цими вихідними. Щонайменше 3000 осіб залишаються переміщеними після евакуації.

У муніципалітеті П’яноро загинув 20-річний чоловік – його автомобіль знесло паводковими водами.

Для Емілії-Романьї ця хвиля повеней стала вже четвертою за менше, ніж півтора року. У травні минулого року повені забрали життя 17 людей і завдали збитків на мільярди євро.

Через повені є проблеми і в інших частинах Італії, зокрема у провінціях Мантуя і Кремона у регіоні Ломбардія, а також на Сицилії та у регіоні Калабрія.

Вчені пов’язують кліматичну кризу із викидами парникових газів, що робить екстремальні погодні явища, такі як спека, посухи, сильні шторми та повені, частішими та інтенсивнішими.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня у центральному італійському регіоні Тоскана оголосили стан регіонального лиха після того, як із берегів вийшла річка Корнія, затопивши один із районів.

Фото: www.ansa.it

Теги по теме
Италия
Источник материала
loader
loader